Cecenii par să fi uitat de războaiele din anii 1990 împotriva Federației Ruse. Azi, fideli regimului de la Kremlin, cecenii au intrat în Ucraina să lupte alături invadatorul rus. Impactul psihologic al temuților ceceni care au intrat să lupte în Ucraina alături de ruși a fost resimțit în rândul populației ucrianene.

Se pare însă că aventura cecenilor în Ucraina nu a început foarte bine. Un jurnalist ucrainean, Victor Kovalenko, confirmă pe o rețea de socializare că cecenii au aterizat în apropiere de Kiev, însă o operațiune a Forțelor de Operații Speciale ale Ucrainei a reușit să-l lichideze chiar pe generalul cecen Magomed Tușaev, un comandant de prim rang al forțelor cecene și apropiat al liderului cecen Ramzan Kadîrov.

Jurnalistul ucrainean spune că împreună cu generalul cecen, un întreg regiment de luptători ceceni ar fi fost lichidat. Acesta nu oferă detalii ale operațiunii, ci spune doar că informația e confirmată și incidentul a avut loc în zona aeroportului Hostomel de lângă Kiev.

/www.defenseromania.ro/

Lasă un răspuns