De unde altundeva pot să-și tragă PSD-diștii seva dacă nu din năravurile fostului bloc comunist? Sunt urmași ai PCR-ului ceaușist, dar și cu mentalități infecte preluate din spațiul fostei URSS, mai ales de la „Maica Rusia”. Mai precis, îi caracterizează hoția, prostia – fiindcă au, în general, studii făcute pe genunchi -, nepotismele și parvenitismul exacerbat: dacă le dai o mână, ți-o iau și pecealaltă.

Bine că am scăpat parțial de gașca pușcăriașului Dragnea în toamna anului trecut, altfel caracatița sa extinsă deasupra țării ne-ar fi dus la pieire sigură. S-ar fi înmulțit numărul pilelor angajate în aparatul de stat în funcții călduțe, fără să se țină cont de profesionalism, exact așa cum se întâmplă și în prezent în Rusia „modernă”. Studiu de caz: Republica Autonomă Cecenă.

Acolo, rudele dictatorului Ramzan Kadîrov (44 de ani), devenit președinte în 2007 (instalat de Vladimir Putin) la trei ani după ce tatăl său a murit în urma unui atentat cu bombă, au pus stăpânire în totalitate pe destinele cecenilor. Nu există vreo instituție nepopulată cu fii, fiice, nepoți și verișori ai vătafului Kadîrov. Clica lui e compusă din peste 100 de urmași, conform unei analize realizate de publicația „Nod Caucazian”.

/ziaristii.com/

Lasă un răspuns