Trimiterea în Ucraina a cecenilor din trupele lui Ramzan Kadîrov, poate avea mai multe semnificații pentru Vladimir Putin.

Ramzan Kadîrov, temutul conducător al Ceceniei, fidel lui Putin, s-a lăudat astăzi într-un videoclip postat online că unitățile sale care nu au suferit pierderi se află în Ucraina și luptă de partea lui Putin.

Aducerea trupelor lui Kadîrov în Ucraina este o mișcare care poate avea multe semnificații pentru președintele Rusiei. Prima ar fi aceea că luptătorii ceceni sunt asociați cu torturi și cruzimi, deci prezența lor în Ucraina ar putea fi un semnal de alarmă pentru ceea ce s-ar putea întâmpla de acum încolo în acest război.

De altfel, organizațiile internaționale au acuzat în numeroase rânduri faptul că Cecenia este condusă de Kadîrov ca pe propria moșie și că în această republică din Federația Rusă opozanții dispar pur și simplu sau sunt torturați.

În al doilea rând, Ramzan Kadîrov este asociat cu asasinarea unuia dintre cei mai importanți rivali politici ai lui Vladimir Putin, este vorba despre Boris Nemțov, împușcat în plină stradă în Moscova în timp ce se întorcea de la un restaurant.

/www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns