Băiatul cu pricina se numește Salman Tepsurkaev și activa ca moderator al unui chat din cadrul canalului de știri 1ADAT. Activiștii lui Kadîrov l-au răpit pe Salman, l-au închis într-o încăpere și l-au prezentat drept administrator al postului de televiziune care luptă cu puterea din Cecenia. În realitate, „el era un simplu angajat, iar oamenii lui Kadîrov știau asta”, se arată în comunicatul postat de 1ADAT și preluat de publicația Obozrevatel.

Ekaterina Sokirianskaia, șefa Centrului pentru Analiza și Prevenirea Conflictelor, susține că videoclipul în cauză ar putea crea o adevărată revoluție în Cecenia. „Tinerii sunt șocați de ceea ce au văzut și discută despre cum ar trebui să se mobilizeze”, a scris ea pe Twitter.

În luna iulie a acestui an, un alt contestatar al lui Kadîrov, Mamikhan Umarov, a fost împușcat mortal într-o suburbie a Vienei.

În urmă cu câteva zile, Kadîrov a declarat public că poporul din Belarus ar trebui să-l susțină pe Lukașenko și să înceteze să mai iasă în stradă.

VIDEO. Un opozant al liderului cecen pro-Putin a fost răpit, dezbrăcat, pus să stea cu fundul pe o sticlă și să-și insulte mama!

Lasă un răspuns